2.4.1 Inleiding, De Supercompter

2.4 Het brein, de supercomputer

2.4.1 inleiding

Ons brein en ons lichaam zijn een geweldig stuk technologie wat nog langer niet na te bootsen is. Toch leren we steeds meer en meer. Met het geluk van neuro-wetenschappers, de verstrekking van informatie via verschillende kanalen en het verbinden van deze informatie met de wereld om ons heen.

De informatie die we opvangen van de buitenwereld, verwerken we en slaan we op in onze hersenen. Het aantal opslagpunten in onze brein die elk een deel informatie bevat, is zo rond de 100 miljard. Dit is enorm veel. Als je daarbij optelt dat elk informatiepunt verbonden is met andere punten via tienduizenden connecties, zal je doorhebben dat een mensen de mogelijkheid heeft tot complex denken. Het is dan ook in theorie mogelijk dat je op 1 moment kan kiezen uit in ieder geval 1 van de 1.000.000.000.000.000 verschillende mogelijkheden, die tot een gedachte en mogelijk actie leiden. Acties die zowel bewust ervaren worden als onbewust.

Denk maar aan bewegen, doelen nastreven, je ademhaling, het groeien van je nagels en bijvoorbeeld herstel van spieren. Dit gebeurd allemaal automatisch. Zo verliezen wij mensen per seconde 10.000 cellen en krijgen we er elke seconde weer 10.000 bij. Ons hart slaat gemiddeld 60 keer per minuut, 3600 keer per uur en 3,15 miljoen keer per jaar, zonder dat je dit bewust elke keer moet aansturen. Als je daar bij optelt dat er in elke cel van je lichaam per seconde gemiddeld 100.000 chemische reacties plaatsvinden om je lichaam intact te houden en je van elk van deze cellen in je lichaam in de triljoenen/biljoenen hebt, dan kan je spreken van een intelligentie, die ons huidige  bewuste aardse intelligentie te boven gaat.

Het lichaam is een machine met een blauwdruk. Het is een ontwerp die zo goed mogelijk is opgebouwd, dat het zich in welke situatie dan ook ten alle tijde optimaal aanpast naar wat we willen. Waartoe je gedwongen wordt in de vorm van overleving of waarvoor je kiest. Het lichaam past zich daar naartoe aan. Het principe dat iedereen alles kan heeft hier betrekking op. Hoe hoger de focus en gerichte actie, hoe groter de kans dat het lichaam steeds meer gemaakt wordt voor dat doel, zodat jij kan behalen wat je wil.

Een mens, het eigen bewustzijn, jij als persoon doet dit niet zelf. Het enige wat wij kunnen doen is enig invloed uitoefenen, door wat we willen, te sturen, wat onze motivatie is, wat we tot ons nemen en de actie die we wel of niet uitvoeren in de buitenwereld. Het lichaam doet de rest. Het is een stuk techniek, die het leven wat we op deze wereld leiden allemaal mogelijk maakt. Als wij allemaal zelf deze processen bij zouden moeten houden en regelen, dan zouden we direct uit elkaar vallen. Daarom hebben we gelukkig een sturingssysteem gekregen, genaamd de hersenen.

“Zonder sturing van het lichaam, vallen we uit elkaar. Maar zonder sturing vanuit ons, is er geen observeerder, geen ervaring, geen bewuste beweging.”

Het stuk wat in deze paragraaf wordt besproken, is de basisopbouw van het brein. De manier waarop informatie ontvangen wordt, waarin de informatie opgeslagen wordt en hoe dit een perceptie kan vormen van de wereld om ons heen en daarmee ons causale gedrag. Hiervoor heb ik informatie ingewonnen via lessen aan de Stanford University (neurologie), via Joe Dispenza (neurochirurg), zijn kijk op neuro-plasticiteit, en bewuste keuze, Mark Passio, vele andere videos en lectures en wetenschapsbladen over doorbraken/onderzoeken op het gebied van neurologie. In de verwachting dat de informatie je mag verrijken.

persoonlijke-identiteit-vinger-afdruk-met-streepjes-code-vector-721x1024.jpg