Inleiding

Blouwdruk 

 “het zijn niet de bekende dingen die ons doen groeien, het zijn de uitersten, de pieken, het nieuwe wat ons buiten onze comfortzone haalt en laat stijgen tot grote hoogtes”

Als mens hebben we de mogelijkheid tot het leven van een vrij leven. Toch is het grootste deel van de mens afhankelijk en hecht het geloof aan een vorm van autoriteit buiten hunzelf. Vormen van autoriteit die ik hier bedoel zijn een aantal spelers zoals de overheid, koningen, dictators, families, culturen, tradities, religies, geld en cultuur. De identificatie met 1 van deze en de onderdanigheid eraan is iets wat voor het grootste deel van de mensen geldt en is in de meeste gevallen onbewust, danwel bewust in een staat van een uit angst gekozen onwetendheid.

Niemand zal zich toch bewust laten onderwerpen?

Voorbeelden van de onderdanigheid zijn bijvoorbeeld. Het geloof in de kerk als autoriteit, het geloof in een overheid die het 1 zegt en het ander doet, cultuur wat ons afscheidt van de ander en bijvoorbeeld het volgen van familietradities, ook al moeten daar andere familieleden zwaar onder lijden en is vrijheid van denken en doen uit den boze.

 Toch ligt voor ieder mens vrijheid in het bereik. De macht van de autoriteit ligt namelijk bij de afhankelijkheid aan deze, ook wel het afgeven van eigen verantwoordelijkheid. Die resulteert in de onderdanigheid en het geloof erin. Tegelijkertijd is daarmee ook direct de oplossing duidelijk. De weg naar vrijheid ligt namelijk precies de andere kant op (Inversion). Namelijk richting onafhankelijkheid, verantwoordelijkheid en actie. 

De kracht van de machthebbers waarover ik schrijf lijkt in essentie sterk, maar is erg zwak. De scheidslijn tussen macht hebben en verliezen is flinterdun. De huidige “machthebbers” (in algemeenheid) zijn namelijk volledig afhankelijk van de massa. Op het moment dat de massa niet meer overtuigd is in de autoriteit, stort de heerschappij van deze gelijk in. Politie, leger, burgers die niet meer geloven in de gebondenheid aan overheid, zullen niet meer voor de overheid werken en daarmee stoppen, om hun mede burgers in toom houden in lijn van de door de autoriteit gestelde wet.

Vanuit deze wetenschap komt een direct gevolg en dat is een moment van vrijheid. Vrijheid voor even. Maar dit houdt op wanneer een deel gemist wordt. Dat deel wat nodig is om de vrijheid in stand te houden, stap 2.

De weg naar kennis en begrijpen. Dit is de stap naar geestelijke vrijheid. De vrijheid van binnen, maar tegelijkertijd nog niet daarbuiten. Dit vereist meer dan alleen het losbreken en de kennis tot het hoe en waarom. Wat is er dan nog meer nodig? 

Vanuit de juiste kennis en het begrijpen ervan moet een volgende stap genomen worden en dat is de daadwerkelijke actie en verantwoordelijkheid, die naar fysieke vrijheid leidt. De weg die deze wereld moet belopen, willen we daadwerkelijk in een wereld leven waarin we allemaal gelijk zijn en elkaar accepteren om wie we zijn. Leven in happiness en niet in angst en onzekerheid.

Overtuiging van de massa dat is de kracht van de machthebbers die de wereld nu nog steeds in zijn greep houdt. De machthebbers geven orders, de volgelingen voeren ze uit, zoals iedereen heeft kunnen zien in het echt of via filmmateriaal in de vorm van foto’s en video’s. voorbeelden daarvan zijn Hitler, ISIS, Stalin, Amerika en zijn volgelingen/ordevolgers. Het zijn de soldaten, een deel van de politieagenten, burgers die elkaar afwijzen of wijzen op hetgeen niet in lijn is met de regels van cultuur/traditie/de familie/de overheid/religie etc.

De machthebbers gebruiken alleen het woord. De volgelingen volbrengen de actie (vaak gebaseerd op angst voor het andere/onbekende). Zij kunnen daarom alleen maar iets voor elkaar krijgen, als zij de massa overtuigd hebben en hebben gevoed met angst. Geweld tegen de medemens wordt alleen uitgevoerd wanneer er (geloof in) angst is tegen een persoon of groep en er sprake is van een splitsing tussen deze. Ook wel dualiteit genoemd. De “verdeel en heers” tactiek. “Orde ab chao” (creeer wanhoop en biedt daarna de gewilde/gehoopte verlossing) wordt dan ook gretig toegepast. Misleiding, manipuleren, drogeren om zo voor elkaar te krijgen wat zij voor ogen hebben. Hun agenda, controle over de massa. Een koninkrijk voor henzelf, door vrijwillige onderwerping, danwel bewust of onbewust.

Het grootste deel van de mens heeft alleen niet door dat de macht van machthebbers in essentie zo zwak en klein is, dat deze geloof hecht aan de vorm van autoriteit en in sommige gevallen zelfs hun leven geven, voor een doel die zij zelf in essentie niet snappen of begrijpen.

Het is daarom tijd deze misleiding, manipulatie en drogering voor eens en voor altijd te stoppen. Het is tijd voor een nieuwe wereld.   

Vrijheid is alom aanwezig. Via dit boek in ontwikkeling probeer ik inzichten te geven, waarmee je als mens meer ruimte krijgt om te bepalen wat juist is en wat niet, waarmee je jezelf en daarmee indirect anderen kan inspireren om op zoek te gaan naar jezelf/henzelf, inplaats van te luisteren naar anderen. Wat ik hier beschrijf is mijn huidige waarheid en niet meer dan dat. Neem de woorden dan ook niet als waarheid, maar wees kritisch, wees onafhankelijk en vrij.

Elk onderdeel van het boek ondersteund het ander. Het is een onlosmakend geheel met elkaar. Toch kan elk hoofdstuk apart gelezen worden, waardoor je niet noodzakelijk eerst van boven naar beneden hoeft te lezen. Alles komt bij elkaar terug en zorgt voor een connectie tussen de informatie die beschreven wordt.

Het behandeld sociale, wetenschappelijke, neurologische, spirituele, autoritaire, fylosofische aspecten in een notendop en zal daarop handreikingen beschrijven, waarmee je als persoon meer ruimte krijgt om vrijer in de wereld te staan. Ben je voorbereid, dan hoef je met minder rekening te houden en houd je ruimte over om in situaties rustiger te reageren . Ben je niet voorbereid, dan zal je overvallen worden en je moeilijk of niet kunnen verweren tegen wat al eeuwen bezig is en in alle hevigheid gaat toenemen. Een oorlog voor controle, controle van de mens, controle over Jij en ik. 

“Be the player, or be the one who’s being played!” 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s